Over

De Housing First projecten bieden aan de thuislozen, de meest kwetsbare doelgroep, een directe toegang van de straat naar een permanente huisvesting en een aangepaste begeleiding.

PNG - 321.9 ko

De projecten gebaseerd op het model van Housing First (Tsemberis & al. 2004) richten zich tot personen die op straat leven en een geestesziekte en verslaving cumuleren.

Die projecten gaan ervan uit dat de toegang tot een huisvesting voor die personen en het behoud daarvan niet alleen mogelijk maar ook wenselijk is.

Elk criterium van het Housing First model werd gekozen op basis van de efficiëntie daarvan in termen van het behoud van de huisvesting. De doelstelling is het welzijn van die personen met een complex profiel te verbeteren.

De huisvesting is individueel en de huurprijs is laag. Ze is onmiddellijk toegankelijk vanuit de straat of de noodopvang, zonder voorwaarden inzake behandeling of onthouding, via een standaard huurovereenkomst (onbeperkt in de tijd) en ligt verspreid in de stad. Uitzetting is enkel mogelijk indien de standaard huurregels niet worden nageleefd.

De huisvestingsbegeleiding is totaal, mobiel, pluridisciplinair (Assertive Community Treatment team), op maat en eventueel intensief.

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan de website van Housing First Brussels