Een huisvesting voorstellen

Een huisvesting is de basis voor het herstel van de thuisloze en voor de toegang tot zijn fundamentele rechten.

JPEG - 84.1 ko

Bent u een particuliere of openbare eigenaar ?

Dan kan u uw woonst verhuren aan een begunstigde van het Housing First project.

We zijn momenteel op zoek naar particuliere solidaire eigenaars, en partnerschappen met SVK’s, OVM’s, gemeenten en OCMW’s van het Brussels Gewest, die studio’s of appartementen of een kamer kunnen verhuren aan de begunstigden van het Housing First project.

In Brussel slapen honderden personen op straat, waarvan sommigen reeds verschillende jaren. Die personen cumuleren te veel kwetsbaarheden om zichzelf zonder hulp te redden.

Ons Housing First project stelt aan de thuislozen voor omonmiddellijk hun intrek te nemen in een woonst en om hun leven daar geleidelijk aan opnieuw op te bouwen dankzij de intensieve steun van een pluridisciplinair team.

En dat lukt ! Oudere thuislozen vinden hun waardigheid terug, en integreren zich geleidelijk aan opnieuw in de samenleving. Onze resultaten zijn heel positief, 94% blijft wonen in de aangeboden huisvesting.

Het Housing First project verzekert eenintensieve begeleiding van de huurder op lange termijn, en onderhoudt op een ernstige en proactieve wijze de relaties met de buurt. Bovendien kunnen wij bogen op een solide ervaring met verschillende SVK’s en OVM’s in Brussel.

Alvast hartelijk dank voor uw welkome hulp ! Aarzel niet om deze informatie zoveel mogelijk te verspreiden en om met ons contact op te nemen voor alle bijkomende informatie.