Connect Connect
Support Support 
Housing First Housing First

Registraties intersectorale Smes Connect intervisies 2021-2022

Al meer dan 25 jaar bieden de Smes-intervisies aan werknemers uit de geestelijke gezondheidszorg en de sociale sector (eerstelijns sociale diensten, geestelijke gezondheidsdiensten, psychiatrische ziekenhuizen, opvanghuizen, OVM’s, SVK’s, gemeentelijke diensten, OCMW’s, medische huizen, …) de mogelijkheid om van elkaar te leren aangaande complexe situaties van een doelpubliek dat met zowel psychische als sociale problemen kampt.

Van oktober tot juni komt elke groep maandelijks drie uur samen. Ze wordt begeleid door twee animatoren die zelf werkzaam zijn binnen de geestelijke gezondheidszorg en de sociale sector. De groep is mobiel: elke deelnemer verwelkomt om de beurt de anderen in zijn of haar instelling en stelt die voor. Deze aanpak zorgt ervoor dat de verschillende bestaande diensten in Brussel elkaar beter leren kennen.

Na het bezoek aan de instelling bespreekt de groep situaties die de deelnemers in de sociale sector of de geestelijke gezondheidszorg hebben meegemaakt en waarmee ze allebei raakpunten hebben, zoals:

 • “Hoe bouw je als hulpverlener een relatie op met iemand die ernstige psychiatrische problemen heeft?”
 • “Hoe past de organisatie zich aan aan de bijzondere plannen en het eigen ritme van degenen die van haar diensten gebruikmaken?”
 • “Welke psychische steun kan worden verleend als iemand niet in zijn levensonderhoud kan voorzien?”

Datums voor nederlandstalige groep :

 • COMPLEET – Donderdag 7/10, 4/11, 2/12, 6/1, 3/2, 3/3, 7/4, 5/5, 2/6 van 13u tot 16u
  Animatoren: Maiteh Nys (trACTor – PSC Sint Alexius) en Bram Van de Putte (DIOGENES)

Datums voor franstalige groepen :

 • Maandag 8/11, 6/12, 10/1, 7/2, 7/3, 18/4, 16/5 et 13/6 van 9u tot 12u
  Animatoren: Hülya Çakir (Smes Support) en Vincent Clapuyt (MASS de Bruxelles)
 • COMPLEET – Dinsdag 12/10, 9/11, 7/12  van 14u tot 17u. De andere data zullen in overleg met de deelnemers worden gekozen.
  Animatoren: Laurence Leroy (Centre de guidance d’Ixelles) en Alain Caufriez (Entr’aide des Marolles)
 • COMPLEET – Donderdag van 9u tot 12u (data nog te bevestigen)
  Animatoren: Hülya Çakir (Smes Support) en Isabelle Demoulin (Lama)

 

Om u te registreren, vult u eenvoudigweg het onderstaande formulier in en betaalt u het bedrag van

 • 120 € (leden van Smes)
 • 150 € (niet-leden)

op de rekening BE 26 0682 4115 1929 met de mededeling “Intervisies 2020-2021 / Naam Voornaam / Instelling”.

Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Opgelet: om de rijkdom en de diversiteit van de uitwisselingen te garanderen, wordt slechts één deelnemer per instelling per groep toegelaten.
  Alle velden zijn verplicht

  Ons bereiken

  LinkedInLocalisationVooruitgangstraat, 323
  1030 Brussel

  Smes respecteert de wetgeving inzake privacybescherming en past deze nauwgezet toe. Concreet gezien, en in overeenstemming met de AVG, beloofd Smes om de meegedeelde persoonsgegevens enkel te verzamelen in het kader van een gevraagde dienst (bv. inschrijving voor intervisies, nieuwsbrief of aanvraag voor het versturen van een publicatie...), met de zorg om enkel de gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van deze dienst te verzamelen. Deze gegevens worden op een veilige en zorgvuldige manier verwerkt en worden nooit voor commerciële doeleinden aan derden doorgegeven. Bovendien worden gevoelige persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld gezondheidsinformatie of een bankrekeningnummer) altijd vertrouwelijk behandeld en nooit openbaar gemaakt. Deze gegevens worden immers enkel gedurende de tijd die nodig is voor de volledige uitvoering van de gevraagde dienst bewaard (bijv. voor intervisies bewaren we uw gegevens tot het einde van de jaarlijkse cyclus om contact met u te kunnen opnemen in geval van wijzigingen). Voor eenderwelke vraag over dit onderwerp: administration@smes.be.

  Smes is lid van:

                                  Norwest